Üniversitemiz tarafından 28 Şubat 2024'te Enstitümüzün de paydaş olarak katkı sağladığı ‘’Prof. Dr. Erol Güngör’ü Anma Sempozyumu’’ düzenlendi. İlk oturumda Moderatörlüğünü Enstitümüz Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Maksut YİĞİTBAŞ'ın yaptığı "Erol Güngör'ün medeniyet anlayışı" ele alındı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL yaptığı konuşmada yapılan bu sempozyumu kıymetli bulduğunu dile getirerek Güngör’ün düşünce dünyamıza etkisinden, entelektüel kişiliğinden ve tarihi misyonundan bahsetti. Prof. Dr. Erol Güngör’ü rahmet ve minnetle anan Rektör Karahocagil, fikirlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemli olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.  Katılımcıların Türk kültürü ve medeniyet anlayışının bu önemli figürü üzerine düşüncelerini paylaşmasının ardından sempozyum sona erdi.