Öğrencimizin bursiyer olduğu TUBİTAK 1002 Projesi kabul oldu.

Enstitümüz Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans öğrencisi olan Fadime AVŞAR’ın tezi kapsamında danışmanları tarafından başvurulan TUBİTAK 1002 projesi kabul olmuştur. Proje yürütücülüğünü öğrencinin ikinci danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer ÖZER (Anadolu Ünv.) yapmaktadır. Bu projeden öğrencinin bursiyer olarak faydalanması planlanmıştır.

Proje Başlığı: Bilişsel Davranışçı Yaklaşım Temelinde Ertelemeyi Azaltmaya Yönelik Web Tabanlı Kendi Kendine Yardım Sisteminin Geliştirilmesi: Ertele-Me

 

Bu projenin temel amacı üniversite öğrencilerinin erteleme düzeyini azaltacak kendi kendine yardım temelli internet tabanlı bir müdahale geliştirmektir. Üniversite öğrencilerinin tercihleri bağlamında, bilişsel davranışçı terapi temelli internet tabanlı, kısa süreli bir erteleme ile başa çıkma (ERTELE-ME) programını geliştirmek: Bilişsel davranışçı terapi temelinde yapılandırılacak olan programda bilişsel ve davranışşal öğeler bulunacaktır. Bu kapsamda giriş modülü haricinde beş müdahale modülü olmak üzere toplam 5 modülden oluşan bir program geliştirilmesi hedeflenmektedir.