Enstitü Dergimiz AEÜSBED

2021 Yılı SOBİAD İmpact Faktörü Sıralamasında Üçüncü Sırada

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (AEÜSBED) 2021 Yılı SOBİAD İmpact Faktörü sıralamasında ilk üçe girmiştir. 2020 yılı İmpact Faktörü sıralamasında dördüncü sırada yer alan dergimiz bu yıl bir basamak atlayarak üçüncü sırada yer almıştır. Yedi yıllık geçmişi olan Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 2021 yılında Türkiye’de Sosyal, Fen ve Sağlık alanlarında yayımlanan 1414 dergi arasından 1.495 etki faktörü ile aynı puandaki Millî Eğitim Dergisi ile beraber üçüncü sırada yer almıştır.

(https://atif.sobiad.com/impact/2021/impacttum.pdf).

Türkiye'deki en önemli atıf ve indeks veri tabanından birine sahip olan SOBİAD (www.sobiad.com) her yıl taradığı dergileri atıf yapılma durumuna göre puanlamakta ve impact faktörüne göre sıralamaktadır. 2019 yılında .625 etki faktörü ile 38. sırada yer alan dergimiz, 2020 yılı sıralamasında 1367 dergi arasından aldığı atıflardan dolayı 1,021 etki faktörü ile 4. sırada yer almıştı. 2021 yılında bu başarısını perçinleyerek 1.495 impact faktörü ile üçüncü sıraya yükselmiştir.

 

Enstitümüz Müdürü ve Derginin sahibi olan Prof. Dr. Hüseyin ŞİMŞEK, impact faktörü başarısından dolayı Dergi editörü Prof. Dr. Ayfer ŞAHİN ve dergi sekreteryasını kutlayarak, derginin bilimsel yayın ilkelerinden ödün vermeden, nitelikli araştırmaları bilim dünyasına kazandırmaya devam edeceğini belirtti. Dergi editörü ŞAHİN ise güçlü bir sekreterya ile çalıştıklarını belirterek, görev alan genç bilim insanlarına teşekkür etti. Derginin 2018 yılından itibaren ULAKBİM TR Dizin’de taranmaya başladığını belirten Şahin pek çok önemli dizin tarafından taranmakta olan derginin 2019 yılına kadar yılda iki defa yayınlamdığını, ancak impact faktöründeki artış nedeniyle araştırmacıların yoğun ilgisiyle karşılaştığını belirtti.

 

Editör ŞAHİN, Dergi yayın kurulunun talepleri karşılamak üzere 2019 yılından itibaren yayınlanma periyodunu üçe çıkarıldığını ancak buna rağmen 2021 yılı içerisinde araştırmacılardan gelen yoğun talepler nedeniyle bir süre makale kabulünü durdurmak zorunda kaldıklarını belirtti. ŞAHİN ayrıca Derginin bilim dünyasındaki tanınırlığını artırmak amacıyla uluslararası alan indekslerinde taranması için yapılan girişimlerin devam ettiğini belirtti.